Logo Bricksite blackGratis Prøve
Logo Bricksite black
Gratis Prøve

8 tips til Facebook for små virksomheder

8 tips til Facebook for små virksomheder

Bruger du Facebook til din virksomhed, men synes du, at det er lidt svært at navigere i? Vi har samlet vores 8 bedste tips til at lave og opretholde en god Facebook-konto til din virksomhed her.

1. Beslut, hvad du vil bruge dine Facebook-konto til

Vil du lave annoncering, vil du bruge det til at engagere dybdegående med dine følgere, vil du slå jævnlige tilbud op? Beslut dig for, hvad du primært vil bruge din Facebook til. Det er afgørende for, at du kan lave godt content og lægge en god plan.

2. Definer din målgruppe

Find ud af, hvem du ønsker at snakke til på din Facebook – mænd, kvinder, alder, specielle interesser, dine nuværende kunder eller nye kunder? Med en klart defineret målgruppe bliver det meget nemmere at lave indhold, der interesserer målgruppen. Din målgruppe på Facebook  er højst sandsynligvis meget lig din målgruppe i din forretning, men du kan jo også bruge Facebook til at snakke med nye, potentielle kunder. 

3. Bliv inspireret af dine konkurrenter

Hvad gør dine konkurrenter, som ser ud til at virke? Man må selvfølgelig ikke stjæle, men man må jo godt lade sig inspirere af andre. Hvis du har en stor spiller i din branche, så kan du evt. prøve at bruge dem som inspiration. Overvejer du at annoncere, så kan du blive inspireret af andre virksomheder i Facebooks annonce-bibliotek.

4. Lav spændende indhold

“Hej, jeg har fået ny shampoo i butikken, den er god. Køb den i dag til 129 kr.” – ville du synes det var interessant? Nej, vel, det tænkte vi nok. Udarbejd indhold, som du tænker vil interessere din målgruppe. En god idé er altid at give gode tips og tricks ud, som din målgruppe rent faktisk kan bruge til noget. 

5. Post regelmæssigt

En post i ugen er fint – to, tre, fire og fem post er også fint – så længe du er regelmæssig i, hvor ofte du poster. Det nytter ikke noget, at du poster 5 opslag i én uge, og så lader du din side ligge stille i halvanden måned. Både Facebooks algoritmer og din målgruppe kan bedst lide, når du poster regelmæssigt.  

6. Lav en kalender over det indhold, du skal lave på sociale medier

Som en efterfølger til punkt nr. 5 kan du med fordel lave en kalender over dit indhold på sociale medier – og udarbejde dit indhold i god tid. Du kan også oprette planlagte opslag på Facebook, så de bliver lagt op automatisk på den dato, du definerer. Det gør, at det ikke bliver en klods om benet på dig i dagligdagen – for på denne måde kan du sætte en dag af til at lave indhold én gang i måneden, og så kører det automatisk. 

7. Svar dine kunder, når de engagerer med dine opslag

Kommenterer dine kunder på dine opslag til dig, eller skriver de til dig, så husk at svare dem. Den bedste markedsføring, som du kan få, er mund til mund – og det kommer af, at man har et godt produkt og yder god kundeservice. Så husk altid at være engageret i dine kunder, når de er engagerede i dig og dit indhold. 

8. Lav en business-manager-konto på Facebook til annoncer

Vil du gerne bredere ud end blot dem, der følger dig på Facebook? Så er en annoncekonto svaret. Der har du mange muligheder for at lave annoncer, der rammer forskellige mennesker. Men mere om det en anden torsdag 🙂 

Til vi læses ved 🔥