loading

#torsdagstip - Hvad er SEO?

#torsdagstip - GOOGLEMÅNED - Hvad er SEO?

Vi får RIGTIG tit spørgsmålet "Hvorfor kommer min side ikke frem, når jeg søger på Google?". Det kan der være mange svar på, men som udgangspunkt er det fordi, at der ikke er implementeret SEO på siden. SEO står for Seach Engine Optimization, eller på dansk, søgemaskineoptimering.

Ved hjælp af SEO fortæller vi Google (og alle andre søgemaskiner), at vi gerne vil have, at vores hjemmeside bliver fundet, når folk søger på specifikke ord. Altså hvis man har en frisørsalon i Holstebro, så vil man godt findes, når folk for eksempel skriver "frisør Holstebro". 

SEO er baseret på søgeord - altså de ord, som vi godt vil findes på. Søgeordene skal man så vidt muligt forsøge at implementere i sin tekst på hjemmeside, og derudover kan man skrive dem ind i SEO-værktøjet på hjemmesiden (mere om det i næste uge). 

En måde at finde sine relevante søgeord på er ved at søge på Google på de ord, som man mener kunne være relevante. Så kan man kigge på, hvad andre har skrevet ind, samt hvad Google foreslår - hvis man f.eks. skriver "frisør Holstebro", så kan det være, at Google foreslår "håropsæning Holstebro", "hårfarvning vestjylland", "herreklip holstebro" m.v., som man så kan overveje at flette ind på sin hjemmeside. 

Derudover kan man også spørge sine kunder om, hvad de søgte på, da de fandt ens hjemmeside - eller hvad de ville søge på. Og selvfølgelig skal man også blot bruge sin sunde fornuft og tænke over, hvad man selv ville søge på, hvis man skulle finde en hjemmeside i ens egen branche. Alt i alt kommer man langt med logik og en portion mavefornemmelse. 

I denne måned lægger vi fokus på Google, og de næste torsdage har vi derfor følgende temaer til #torsdagstip: 

10. Oktober: GOOGLEMÅNED - hvordan kan du selv lave SEO i Bricksite?
17. Oktober: GOOGLEMÅNED - Google Analytics
1. Oktober: GOOGLEMÅNED - Google Search Console
31. Oktober: GOOGLEMÅNED - betalt SEO