Styr på Regnskabet?

Denne artikel bringes i samarbejde med revisor Thomas Jørgensen. Vi håber du kan få gavn af de gode råd, således at der er helt styr på det med regnskab

 

Styr på regnskabet ? Bricksite blogindlæg om emnet

NEMID-erhverv og E-Boks: Få bestilt nøglekortet, og tjek din e-boks!

Rigtig mange sætter sig ikke 100% ind i, hvad det vil sige at blive selvstændig eller at have en virksomhed. Der følger forpligtelser med, og det kan blive et dyrt bekendtskab i den sidste ende, hvis frister overskrides, eller der ikke bliver taget action på en besked i E-Boks.
Man får tilsendt en mail, når man opretter sin virksomhed, og i den står der, at man skal sørge for at få bestilt en digital signatur (Nøglekort/NEMID), så man kan få adgang til E-Boks m.v. Denne kan også bruges til at logge på SKAT-erhverv med.
Bestil nøglekort her.
Log på e-boks her.

Skattekonto og NemKonto

Sørg for at give banken besked om at driftskontoen skal være NemKonto, da det er den konto SKAT og andre offentlige myndigheder vil bruge i forbindelse med udbetalinger.
Tag jævnligt et kig på skattekontoen for virksomheden (gøres ved at logge på SKAT-erhverv). Især i forbindelse med frister for moms, frister for A-skat/AM-bidrag og toldafregninger. Disse bevægelser vil kunne ses på skattekontoen.
Få overblikket her.

Kørebog og erhvervsmæssige kilometer

Få lavet en kørebog, så du kan holde styr på de erhvervsmæssige kilometer, du kører i din private bil. Der kan ligge rigtig mange penge at hente her, og det er langt nemmere for en evt. revisor/bogholder at rådgive/hjælpe dig, hvis du har holdt godt styr på kilometerne. Det er desuden også et krav fra SKAT, hvis man vil fratrække beløbet i det skattepligtige resultat.
Læs mere om kørebog her.

Fradrag – telefon, internet og hjemmekontor m.v.

Har du din virksomhed i hjemmet er der højst sandsynlig nogle fradrag, du kan gøre brug af. De typiske er telefon, internet og hjemmekontor. Du kan læse om dem på SKAT.dk

Gem alle bilag og få lavet fakturaer til kunderne

Gem ALTID ALLE bilag! Gem heller for meget end for lidt i tilfælde af at SKAT vil aflægge et kontrolbesøg.
Sørg for at få faktureret kunderne hurtigt efter en afsluttet opgave, så de har den i frisk erindring. Det er langt nemmere at diskutere om eventuelle uoverensstemmelser, mens begge parter kan huske forløbet. Derudover er det jo også dejligt at få penge i kasse ASAP, så de kan komme ud at arbejde igen og den nødvendige del kan blive overført til husholdningen.

Regnskab bricksite

Kontakt en regnskabskyndig (tidligt i forløbet)

Det kan være en god idé at tage kontakt til en revisor eller bogholder, så du kan få sparring, rådgivning og hjælp til regnskab og skat. Det kan være gode penge givet ud og giver som regel meget værdi for dig i form af f.eks. skattebesparelser. Revisorer og bogholdere render for ofte ind i personer, der ikke har styr på regnskab og skat, og som for sent i tilværelsen som selvstændig kontakter en regnskabskyndig.

Virksomhedsformer

Det er meget værd at få rådgivning om hvilken virksomhedsform, der er optimal for lige netop dig og hvilke fordele/ulemper, der er ved de forskellige virksomhedsformer.
Læs mere om virksomhedsformer her.
Læs mere om virksomhedsformer og skat her

 

 

Dette indlæg blev lavet i samarbejde med Thomas Jørgensen
Revisor – HD-R
 Ejer af TJ Regnskabsservice

www.tjregnskabsservice.dk