#torsdagstip – Google Search Console

Del dette indlæg

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Du har lavet en masse organisk SEO, og nu er du utålmodig efter at din side dukker op på Google. Det kan tage rigtig lang tid, men der er faktisk noget, du selv kan gøre:

Du kan nemlig fortælle Google, at din hjemmeside findes. Ellers kan der gå uendeligt lang tid, før du kan findes på Google. I sine officielle retningslinjer skriver Google op til 90 dage, men det kan sagtens tage fx 6 måneder.

Derfor: registrer dit nye domæne i Google Search Console for at fortælle Google, at din side eksisterer. Dermed burde din side blive indekseret af Google allerede få timer efter (men det kan tage op til et par uger).

Hvad er Google Search Console så? 

Det er egentlig et værktøj på lige fod med Analytics, men du kan her holde øje med status på indeksering af din side. Det vil sige, at du kan se, om der er problemer med indekseringen af din side, og hvad det i givet fald er – hvilket jo giver dig et udgangspunkt for at rette det. 

Der er selvfølgelig aldrig nogle garantier for, at Google behandler din side “bedre” fordi den er tilknyttet Search Console, men der er stor sandsynlighed for det. Vi anbefaler i hvert fald, at du tilknytter det til din hjemmeside – så kan du i hvert fald holde øje med, om alt er, som det skal være.  

Læs vores help-guide til Search Console her

Læs mere