Logo Bricksite blackGratis Prøve
Logo Bricksite black
Gratis Prøve

Sælg mere med Content Marketing

Sælg mere med Content Marketing

En blog er et område på din hjemmeside hvor du kan skrive og publicere artikler. Det kan være en ganske god måde at markedsføre sin hjemmeside eller sit produkt på.

Content is King

Indhold er konge! Sådan siger eksperterne på content marketing området. Og de har ret. Dét at skabe indhold på sin hjemmeside har en perlerække af gode egenskaber. Disse egenskaber gennemgås i denne artikel, sådan at du hurtigt kan komme igang med blogging og den (efterhånden ikke helst så) nye dreng i klassen – nemlig “Content Marketing”. (Herefter forkortet med CM).

Stil spørgsmål

Den helt store og meget betydningsfulde ingrediens i CM finder du i spørgsmålene. Ét af de spørgsmål der tit dukker op når man vi igang med CM er “Jamen hvad skal jeg dog skrive om?” – svaret simpelt! Du skal tage udgangspunkt i de spørgsmål som dine potientielle eller nuværende kunder har. For at finde ud hvad dine potientielle kunder spørger om, findes der forkskellige metoder. Får man mange spørgsmål er det jo sådan set bare at starte fra en ende af. Hver gang man får et spørgsmål, så skriv det ned sådan at du løbende får inspiration til indhold på din blog. (Eller din LinkedIn, Twitter, eller Facebook profil.) Får du ikke ret mange spørgsmål, sådan helt automatisk fra din målgruppe, ja så må du lave noget ordentlig research. Måske kender du allerede en række spørgsmål du kan starte med, men ellers er et par timer foran en computer, sammen med Google, rigtig godt givet ud. Opsøg alt hvad du kan finde i din branche. På diverse blogs, hjemmesider, i fora, i Facebook-grupper og andre sociale medier. Det kan virke helt skørt at lede efter spørgsmål som du kender svaret på. Lidt Jeopardy-agtigt, men det er nu engang kernen i at skabe indhold.

Hjælp dine kommende kunder! Svar på spørgsmålene!

Det giver næsten selv – at når du har fået en masse så spørgsmål, så er det tid til at besvare dem. Det er nu du har chancen for at skabe så meget tillid, at dine kunder vælger dig fremfor en af dine konkurrenter. For det skaber nemlig tillid at svare på spørgsmål! Det viser nemlig at DU er ekspert på DIT område. At du ved noget om DIN niche og at DU er manden/kvinder der kan løse de problemer som din målgruppe render rundt med.

Søgemaskinerne og bloggen

Nogle skaber indhold direkte til søgemaskinerne. Det er altid værd at finde ud af hvor mange der stiller det samme spørgsmål (som du selv har et godt svar på) hos søgemaskinerne. Der kommer spørgsmålene jo nærmest af sig selv, og så er det bare med at ligge i toppen med et godt svar. Vi har tidligere lavet et indlæg om søgemaskineoptimering som er værd at læse, hvis mange af de spørgsmål du vil besvare også stilles i søgeresultaterne. Uanset hvad, så er blogging (eller Content Marketing) rigtig god venner med google. Google elsker indhold, så på den måde er CM og google som skabt for hinanden. Man skal bare huske at man skal skabe indhold til mennesker og ikke til en maskine, som google nu engang er.

Lav kvalitetsindhold

Det er super vigtigt at det indhold du laver – uanset om det er et blogindlæg, en video, et webinar eller noget helt fjerde – er af super god kvalitet. For det første gider folk ikke læse dårligt produceret indhold. Folk vil have kvalitet! Kvalitetsindhold er defineret ved at godt sprog, en god guide, en god og velproduceret video eller (og meget gerne) et mix af det hele. Sidst men ikke mindst skal indholdet selvfølgelig være relevant for et eller flere spørgsmål, som dine potientielle kunde eller besøgende stiller. (Du kan forresten bruge blog-modulet i Bricksite)

Fortæl verden om dit gode indhold

Godt indhold uden læsere er ligegyldigt indhold. Spred kendskabet til dit indhold via de sociale medier. Ikke alene kan du være heldig at ramme de helt rigtige mennesker, faktisk giver disse links (hvis du linker fra et socialt medie over til en blog på din egen side) dig et lille boost i søgemaskinerne. Så der er mange gode grunde til at dele dit indhold. Faktisk kan denne lille øvelse være en god målepind for om dit indlæg er af god kvalitet. Har du lyst til at dele dit indhold med omverdenen? Hvis nej, så skal du måske lave dit indhold om.

Planlægning: Lav en strategi!

Lad det være sagt – højt og tydeligt! Dét at skabe indhold tager tid. Lang tid. Og det kan være en langsigtet strategi, hvor man først senere kan se effekten. Men fortvivl ikke! Det at hjælpe mennesker med at besvare deres spørgsmål, og måske løse deres problemer, dét går aldrig af mode! Det kan være en rigtig godt idé at planlægge sit indhold. Start med at finde alle de spørgsmål som din content-marketing skal omhandle.I et excel ark kan du lave en liste med spørgsmål, sætte datoer på, og så er det bare at følge planen. Måske skal du arrangere gæstebloggere til at svare på nogle af spørgsmålene. Det kan også være en god idé at skrive nogle stikord, eller overskrifter, ud for hvert spørgsmål. På den måde er det hurtigt at komme i gang med at lave selve indholdet når den tid kommer.

Næste skridt: start

Til vi læses ved 🔥