Logo Bricksite blackGratis Prøve
Logo Bricksite black
Gratis Prøve

One-page hjemmeside - hvordan gør du?

One-page hjemmeside - hvordan gør du?

Ved du, hvad en one-page hjemmeside er? Okay, måske ordet siger sig selv, men det er altså en hjemmeside med kun én side – altså forsiden. Alt info står på denne side, og du tilgår det ved at scrolle igennem siden eller klikke på menupunkterne, der automatisk ruller derhen, hvor den søgte info står. 

Hvorfor er det smart? For det første er det de seneste år blevet ret moderne at have en one-page hjemmeside – særligt for mindre virksomheder, der primært bruger deres side som en visitkort-hjemmeside. Derudover så er det oftest ret overskueligt for den besøgende på siden, at de kan læse alt, hvad der er at vide, ved blot at scrolle ned over én side.

Der kan dog også være en række udfordringer – en one-page side fungerer f.eks. ikke, hvis du har enormt meget tekst og skal forklare en lang række forskellige procedurer eller lignende. Der er det mere fornuftigt at dele siden op i undersider og dermed skal noget overskuelighed for dine besøgende 👨‍💻

Et par tips til one-page sider:

Lav en flot of fangende header-sektion

Det allervigtigste i en one-page hjemmeside er, at den er æstetisk flot og overskuelig. Vi anbefaler, at man starter siden med at lave en flot og sigende header-sektion, hvor man med et flot billede og en introducerende overskrift fanger den besøgendes opmærksomhed.

Derudover har en god header ofte en call-to-action knap med link til enten længere nede på siden eller en kontaktformular.

Lav din side i fuldskærmsbredde – det giver mere plads til indhold

En one-page hjemmeside er helt klart bedst at lave i fuld bredde. På den måde får du mest muligt plads til flot indhold, og siden bliver en større og mere spændende oplevelse for dem, der besøger den.

Alternativt kan du veksle mellem at have fuldbredde sektioner og smallere sektioner. Hvis du f.eks. har et galleri med mange billeder, så kan det virke voldsomt, hvis det kommer som fuld bredde lige under en stor sektion med et stort billede. Prøv at lege lidt rundt og se, hvad der fungerer for dig – tit kan man blive overrasket over, hvad der fungerer godt.

Hav ikke for lange tekstblokke

Faren ved en one-page hjemmeside er, at man hurtigt kan komme til at få for meget indhold på sin side, hvorfor det hurtigt kan blive uoverskueligt for den besøgende at tage stilling til alt indholdet.

Det er enormt vigtigt, at man afvejer sin mængde af tekst meget nøje. For lidt tekst er ikke godt for Google, men for meget tekst er heller ikke godt for den, der skal læse det. Du skal selvfølgelig skrive det tekst på siden, som du har behov for til at beskrive din virksomhed – også selvom det godt kan blive langt. Sørg bare for, at du ikke skriver det i én lang tekst – så hellere dele det op i afsnit og sektioner.

Hvis du vil skrive de bedste tekster til din hjemmeside, kan du læse vores blogindlæg om det her.

Vær kreativ med din opbygning

Når du har valgt at lave din hjemmeside som en one-page side, så en af fordelene, at du kan bruge siden til at give dine besøgende en oplevelse, der udvikler sig i takt med, at de scroller.

Vær derfor kreativ med dit valg af forskellige sektioner. Du kan for eksempel:

Opdele dine tekst-sektioner med smalle fuldbredde billeder – det giver et friskt pust til siden, og gør samtidigt, at din tekst ikke bliver for lang for læseren.

Skifte mellem baggrundsfarver på dine sektioner – det behøver ikke være mellem pink og gul, men måske mellem hvis og en lys grå eller sandfarve? Lige at bryde øjets vej er godt og gør, at din hjemmeside ikke bliver kedelig.

Indsætte en lille video med autoplay i fuld bredde – ligesom et billede, der afbryder tekst gør noget godt for øjet, så er video også super effektivt. Til forskel fra billeder kan det skabe meget mere stemning, og kan gøre din hjemmeside meget mere oplevelsesrig for den besøgende.

Bruge udtalelser som små opdelende sektioner – har du nogle kundeudtalelser liggende? Overvej, om du skal bruge dem flere forskellige steder på hjemmesiden til at dele din one-page side op med. Det gør siden spændende at kigge på, og du mindre løbende den besøgende om din troværdighed som virksomhed.

Vær ikke bange for at være kreativ med farverne

Hele pointen med en one-page hjemmeside er, at du kan være kreativ og gøre en hjemmeside, der måske ellers havde været lidt lille og indholdsmæssigt begrænset, til en spændende oplevelse for dine besøgende.

Derfor skal du ikke være bange for at være lidt ekstra kreativ med farvepaletten. Alternativt kan du overveje, om du skal finde en ny farve, der komplementerer dit logo og øvrige identitet, som du kan bruge på hjemmesiden.

Brug din kreative farve til baggrundsfarve i sektioner eller elementer og til CTA-knapper rundt om på siden – det skaber blikfang og sørger for, at dine besøgende kan huske netop din hjemmeside.

Kunne en one-page hjemmeside være løsningen for dig? 😍

Vi håber, at du fik noget ud af dette indlæg. Måske en one-page hjemmeside kan være løsningen for netop dig?

Bricksite er ideelt til hurtigt og nemt at bygge en one-page hjemmeside med – det er super hurtigt at bygge en lækker side op med vores store udvalg af prædesignede sektionstyper, og der er helt sikkert noget for enhver smag 🔥