Logo Bricksite blackGratis Prøve
Logo Bricksite black
Gratis Prøve

Hvad koster en hjemmeside?

Hvad koster en hjemmeside?

Læs denne guide, inden du beslutter dig for hvem og hvordan din hjemmeside skal laves. Prisen på en hjemmeside varierer lige fra gratis og op til flere millioner. Derfor er spørgsmålet “hvad koster en hjemmeside?” en svær størrelse at svare på. I denne guide giver vi et godt overblik over markedet. Vores mål er at klæde DIG på til at tage den helt rigtige beslutning. Du skulle nødigt bruge en masse penge på noget stort og avanceret, hvis du kunne ha’ klaret dig med en billig hjemmeside – omvendt er det dumt at bruge tid på en løsning der er for “lille” til dit behov.

Kan man få en HELT gratis hjemmeside?

Ja, det kan man. F.eks. her hos Bricksite, hvor du kan komme ret langt uden at betale en eneste krone. Når du skal udvide med domæne, kan det let gøres med et prisvenligt abonnement. Der findes selvfølgelig også andre alternativer på markedet for gratis hjemmesider, men her skal du typisk betale abonnement når du når til enden af en prøveperiode… Skal det være helt gratis? Ja, så kan det altså være hos Bricksite.

Hvilke systemer findes der, og hvad er forskellen på dem?

Man taler ofte om ‘hostede’ løsninger og ‘open source’. Her forklares kort forskellen på de 2 typer. 

Hosted løsning

En hosted løsning er ofte den nemmeste måde at få startet op. At et system til hjemmesider er en hosted løsning betyder groft sagt at du ikke selv skal sørge for et webhotel, men at du blot ‘opretter’ dig i et eksisterende system. Herefter kan du tilknytte et domænenavn. Af hostede løsninger kan nævnes: bricksite.dk, wix.com, simplesite.com, m.fl. På alle disse services kan du selv uden kendskab til hverken webhoteller, kode eller andet teknisk, selv oprette, redigere og vedligeholde din hjemmeside. Hostede løsninger er især godt i opstartsperioden hvor krav til funktionalitet måske er mindre. Så hvad koster en hosted hjemmeside løsning? Fælles for dem er at det månedlige abonnement ikke er særligt højt. Fra 0 kroner og op til få hundrede kroner pr. måned. 

Open source løsning

En open source løsning er ligesom en hosted løsning ikke placeret på en bestemt server, ligesom systemet heller ikke er fastlåst med den funktionalitet som den er bygget med. Det betyder, at med lidt teknisk snilde, så kan du faktisk få en open source løsning til at gøre præcis det du vil ha’ at den skal gøre. I en open source løsning kan man ligeledes tilknytte et hav af plugins som hver især kan indeholde en masse avanceret funktionaltet.

En Open source løsning er samtidig en løsning der skal installeres af brugeren på en server hos en webhotels-udbyder (F.eks. unoeuro.com, one.com eller lignende). Af open source løsninger kan nævnes WordPressJoomlaDrupalUmbraco og mange flere. Så hvad koster en hjemmeside med en Open source løsning? Fælles for Open source løsningerne er at de er gratis at download og installere. På den måde kan det være billigt, men skal du ha’ en webudvikler til at kode en masse funktionalitet og måske en webdesigner til at lave et lækkert design, ja så kan det blive en bekostelig affære. 

Konklusion

En open source løsning kan generelt set langt mere end en hosted løsning, men en hosted løsning er langt nemmere (og ofte billigere) at komme igang med. Start altid med at tjekke om en billigere hosted løsning er noget for dig, inden du kaster mange penge (og eller tid) efter en Open source programmør + designer.

Hvad koster en hjemmeside som er skræddersyet?

Hvad koster en rød bil? Det giver næsten sig selv – at spørgsmålet er umuligt at svare på. Spørgsmålet bør snarere være: “Hvad har jeg brug for at min hjemmeside skal ku’ku’?” – for det er den overvejelse der skal danne grundlag for prisen på en skræddersyet hjemmeside. En skræddersyet hjemmeside kan være helt simpel med tekster og billeder og det kan være en løsning med interaktion, brugere, søgefunktion, chat og meget mere.

Derfor handler dette afsnit mere om grundlaget for at få svar på spørgsmålet. Har du først styr hvad du vil med løsningen, er det langt nemmere for et bureau at tage stilling til prisen. 

Lav en kravspecifikation

En hva’for én spørger du måske? Kravspecifikationen danner grundlag for spørgsmålet “hvad koster en hjemmeside hos jer?” hvis du går ind af døren hos et web- eller et reklamebureau. En kravspecifikation er så at sige en ingrediensliste over alle de funktioner som løsningen gerne skulle ende ud med. Her kan man evt. lave “nice- og need to have’s”.

Det er samtidig en rigtig god idé at lave en eller flere “user cases”. En User Case er en slags historie hvori man beskriver et forløb som en bruger skal igennem på sitet. Altså hvad vil du gerne ha’ din bruger/besøgende til at gøre, hvordan skal denne navigere og i hvilken rækkefølge. Med en god kravspecifikation sammen med et par gode user cases i hånden, bliver det meget nemmere for et bureau at svare på spørgsmålet “hvad koster en hjemmeside?” og du vil helt sikkert også selv blive meget klogere på dine egne ønsker og behov.

Hvad skal jeg vælge? – konklusion.

Måske har du allerede en idé om hvilken løsning der passer til dine ønsker og behov. En hosted løsning som f.eks. Bricksite kan måske håndtere alle dine behov og meget mere til, eller måske ved du allerede at du har behov for en skræddersyet hjemmeside med specielle funktionaliteter. I så fald ved du nu, at processen starter med en gennemarbejdet kravspecifikation. Så hvad du skal vælge afhænger af dine behov. Har du ikke fået nedskrevet dine ønsker og behov endnu, så er det bare med at komme igang.

Vi håber at denne artikel hjalp dig lidt bedre på vej, til at få taget den helt rigtige beslutning og dermed komme godt fra start. Hvad koster en hjemmeside? – Svaret starter med et andet spørgsmål – Hvad er dine behov?

Til vi læses ved 🔥