Logo Bricksite black
Gratis Prøve
Logo Bricksite black
Gratis Prøve

Domænenavn - Hvilke, Hvordan og Hvor Mange?

Domænenavn - Hvilke, Hvordan og Hvor Mange?

Når du planlægger din virksomheds online tilstedeværelse, er det vigtigt at overveje hvordan, du vil fremstå på nettet. Noget af det første, du skal beslutte, er dit domænenavn. Det handler om at finde et kort og præcist navn, som er let at huske (og dermed let at reklamere med). 

Hvilket domænenavn skal du vælge?

Der er rigtig mange meninger om hvordan et godt domænenavn ser ud. Vi anbefaler dog at du tilrettelægger din virksomheds branding efter et kort og præcist domænenavn, som er let at imprinte i dine kunders hukommelser. Et godt eksempel herpå kan være med det fiktive firma “Martins Haveservice” – Her vil det give mening for Martin at vælge et domænenavn som er let og intuitivt at finde på nettet, men der er flere at vælge mellem: martinshave.dk – martinshaveservice.dk – martins-haveservice.dk er alle tre rigtig gode bud på domænenavne, idet Martin får præsenteret sit firmanavn let og overskueligt.

Men hvilket bør han så vælge? Alle tre! En rigtig god idé når det kommer til domænenavne er, at give brugerne mere end én vej ind på din hjemmeside. Martin kan så vælge at bruge martinshave.dk som det primære domæne, da det er kortest og dermed hurtigst at skrive.

Primære domæner

Et primært domæne er det domæne, du bruger til din virksomheds hjemmeside (og eventuelt også email adresse). Det er så at sige dit hoveddomæne. Alle andre domæner, du køber, kan så lede ind på det primære domæne, hvilket giver dig stor fleksibilitet mht markedsføringen af din virksomhed. I tilfælde af at du har Æ, Ø eller Å i dit firmanavn er det også virkelig vigtigt, at du vælger et primært domæne UDEN disse bogstaver. De fungerer fint i Danmark, men internationale systemer såsom Google, Facebook og mange mailsystemer kan have rigtig svært ved at arbejde med disse.

Hedder dit firma f.eks. Ølbryggeren A/S kan det være en fordel at registrere både ølbryggeren.dk, olbryggeren.dk og oelbryggeren.dk – Herefter bør du så vælge et af domænerne uden Æ, Ø og Å som dit primære domæne.

Forskellige domænetyper (TLD’er)

Der findes mange forskellige typer domæner, som alle principielt fungerer på samme måde. Af nævneværdige eksempler har vi f.eks: .dk, .com, .no, .se, .net, .co.uk osv. Men hvilken domænetype (TLD) er den rette for dit firma? Det afhænger lidt af hvordan, du ønsker at udbrede dit firma. Store virksomheder såsom Google og Facebook sørger for at opkøbe alle de domæner, der indeholder deres navn, som overhovedet muligt.

Dette er naturligvis for at forhindre at andre tager domænet og bruger det ondsindet, og det er der også en gyldig grund til. Dog er der store omkostninger forbundet med denne praksis, og det kan hurtigt blive en kæmpe opgave at skulle holde styr på så mange forskellige domæner. Derfor anbefaler vi at du overvejer dit behov, før du beslutter dig. Er det meningen at dit firma skal repræsenteres overalt i verden? I så fald kan det være en god idé at registrere de mest gængse TLD’er såsom .com, .net og .co.uk. Måske også .dk hvis du vil markedsføre lokalt i danmark samtidig.

Til de fleste mindre danske firmaer, anbefaler vi dog hellere at du vælger et .dk domæne til din virksomhed. De er billige, sikre og uden besvær. .dk Domæner styres gennem den centrale non-profit virksomhed DK-Hostmaster – men kan sagtens registreres gennem Bricksite.

Sådan gør du – Bricksite metoden

For at registrere dit domæne hos os, skal du først have en konto.  Opret dig her for at komme i gang. Når du har oprettet din konto, kan du registrere alle de domæner, du ønsker via “Mit Bricksite”. Oplever du problemer med registreringen, eller har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os via ikonet nederst til højre. Held og lykke med jagten på det perfekte domæne 🎉

Til vi læses ved 🔥