9 tips til internet-sikkerhed

databeskyttelse - thumbnail

Del dette indlæg

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

I dag er det International Data Protection Day, og vi synes det er en god anledning til at snakke lidt om internet-sikkerhed ? 

Hvis du har en virksomhed, så opbevarer du sikkert en eller anden form for data på dine kunder. Alt fra mailadresser til CPR-numre.

Hele GDPR-ræset er nok ikke gået din næse forbi – og det indrømmer vi gerne er meget komplekst, og ikke noget, som vi vil kloge os på her. Men vi har samlet 9 gode og generelle IT-sikkerhedsråd, som vi helt sikkert synes, at alle bør følge:

1. Brug altid god sikkerhedssoftware – altså antivirus, spamfilter, firewall m.v.

2. Opdater dine programmer og din computer regelmæssigt – uanset om du har Mac eller Windows, så skal dit system holdes opdateret. Leverandøren fikser jævnligt fejl og forbedringer, så systemet hele tiden er up to date. 

3. Klik ikke på suspekte links fra eks. mails eller reklamer – uanset hvor godt det ser ud. En internet-tommelfingerregel er: Lyder det for godt til at være sandt – så er det for godt til at være sandt. 

4. Tjek altid afsenderens mailadresse, når du modtager en mail – ser den suspekt ud, så slet den. Særligt hvis du modtager mails, der ser ud til at være fra offentlige instanser eller andre seriøse virksomheder, hvor mange tit falder i. Tjek derudover også altid mails for stavefejl eller andre suspekte og uprofessionelle ting – de afslører tit fusk. 

5. Udvis sikker adfærd i din online færden – skepsis er sundt. Er du i tvivl om troværdigheden på en side, kan du med fordel tjekke sites som Trustpilot m.v. – Det er OK at være skeptisk når det kommer til datasikkerhed. Faktisk er det langt det bedste!

6. Sørg for at have en god og stærk kode på dit WiFi netværk. 

7. Hav en plan klar, hvis du opbevarer kunders data og bliver hacket – hvem skal du ringe til, hvad skal du gøre? 

8. Brug ALTID sikre passwords – de skal gerne være lange og ikke indlysende, indeholde både små og store bogstaver, tal og tegn. Hvis dette synes svært, anbefaler vi at benytte værktøjer såsom passwordgenerator.net

9. Husk at logge af din computer, når du forlader den – også selvom det bare er for en kort stund. 

Læs mere